wat is de beste virusscanner

Bij het aanschaffen van een computer, is het altijd handig na te denken over een virusscanner. Bij sommige computers wordt er een virusscanner bij geleverd, een andere keer dien je zelf op zoek te gaan. Wat is de beste virusscanner?

Gratis of betaalde virusscanner

Kies je ervoor om te betalen voor je virusscanner, dan is de keuze zeer ruim. Wil je eerst een proefversie uitproberen, dan zijn er ook wel enkele opties. Bij sommige providers kun je een abonnement afsluiten, waarbij je eerst een proefversie kunt proberen. Voorbeelden hiervan zijn: AVG, Webroot en Norton.

Wat is de beste virusscanner

De beste virusscanner is er één die je computer niet trager maakt en op de achtergrond kan draaien. Soms is het wel handig om al je andere programma’s eerst af te sluiten. Dit dient duidelijk door de software te worden aangegeven.

Ook handig is wanneer er ergens in het beeld getoond wordt dat de virusscanner bezig is. Bij sommige kun je dit van tevoren instellen, bij andere gaat het automatisch. Soms start de scan tijdens het opstarten van je computer, een andere keer is dit tijdens het afsluiten. Wanneer de software een bepaald programma niet vertrouwt, gaat hij soms ook ter plekke scannen.

Bij de meeste software is dit allemaal aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Het antwoord op de vraag Wat is de beste virusscanner is aldus niet heel erg moeilijk, maar je dient je wel even te verdiepen in jouw persoonlijke wensen.