beste gratis anti virus programma

Een vraag die heel vaak word gesteld over virus programma’s is, wat is nou de beste gratis anti virus programma.

Iedereen heeft natuurlijk firewall op zijn computer, maar deze bied helaas niet of nauwelijks bescherming tegen virussen.

Als u zoekt op google zult u zien dat iedereen een ander antwoord geeft. Sommige mensen zijn heel tevreden met AVG, andere mensen gebruiken liever Avira.

Waar kunt u op letten?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, het beste gratis anti virus programma bestaat niet. Als u veel download, bijvoorbeeld muziek of films loopt u meer kans een virus op u computer te krijgen dan wanneer u alleen maar aan het surfen bent. Er zijn wel een paar dingen waar u op kunt letten bij het uitzoeken van een anti virus programma. Worden virusdefinities bijgewerkt? Hoe vaak? Welke technieken worden er gebruikt om malware te detecteren? Welke detectiemethode worden er gebruikt?

Gratis of betaald?

Misschien blijft u zich toch nog afvragen of u een betaalde virus scanner neemt of dat u kiest voor de beste gratis anti virus programma?

Houd er rekening mee dat als u een oude computer heeft het zeer uitgebreide pakket van een betaalde virus scanner veel lopende processen in beslag kan nemen en daardoor de computer flink kan vertragen.